FortyTwoAI

Geschreven door: Jaap
Gepubliceerd: 18 jan, 2024

Samenwerking in FortyTwoAI

In 2023 ben ik een samenwerking aangegaan met Bas Prins. Het jaar 2023 stond in het teken van AI en de opkomst ervan. ChatGPT en inmiddels ook andere bedrijven hebben een grote rol ingenomen met generatieve en reguliere AI. Vanuit die gedachte zijn we begonnen om bedrijven te helpen met het inzetten van AI.

Website

Voor de samenwerking heb ik de website ontworpen. We wilden een frisse, andere website maken. Een die opvalt en aandacht trekt. Waar veel bedrijven een redelijk standaard opzet kiezen hebben wij gekozen voor felle, harde kleuren die we overal laten terugkomen.

Zo is het logo neongeel met zwarte letter. Verder gebruiken we veel roze, blauw, groen en oranje in onze uitingen die inmiddels heel herkenbaar zijn.

Content

Voor de website en de socials verzorg ik de content, visueel en tekstueel. Zo schrijf ik blogs en hou ik de website up-to-date met nieuws. Verder post ik op de socials om traffic te genereren naar de website.

Inzet van AI

Voor het maken van de website gebruik ik AI als assistent. Zo genereer ik afbeeldingen met Midjourney, en gebruik in ChatGPT, Gemini en Perplexity voor mijn research en het redigeren van teksten. Daarmee laat ik in de praktijk zien hoe we AI kunnen gebruiken in ons werk.

Inmiddels zijn we aan het begin van een nieuw hoofdstuk, het inzetten van AI voor klanten. Van verschillende kanten zijn we benaderd om te zien hoe klanten AI kunnen inzetten en dus onderzoeken we hoe we de klanten van dienst kunnen zijn met concrete producten. We denken hierbij aan AI-gestuurde chatbots voor bedrijven die intern en extern kunnen worden ingezet. 

Klanten

Inmiddels hebben we een groeiend klantenbestand die we bedienen middels een nieuwsbrief en trainingen op lokatie. Gemiddeld komen we 2 a 3 keer langs voor trainingen omdat we zien dat één training doorgaans te weinig is. Er is veel te leren in de wereld van AI.