S-MARTE-R

Geschreven door: Jaap
Gepubliceerd: 16 apr, 2024

Nieuwe website

Het begon allemaal met de website. Marte was hierop uitgekeken en was toe aan een vernieuwing. Dat niet alleen, ook de dienstverlening wilde ze aanpakken en dus was dit de kans om het allemaal goed aan te pakken. Te beginnen met een nieuwe website.

Marte wilde iets persoonlijks. Ze had het gevoel dat de kleuren en algehele stijl niet meer pastten. Dus samen zijn we op zoek gegaan naar kleuren die pastten bij haar persoon en wat ze als ondernemer wil uitstralen. Zo zijn we gekomen tot wat ze noemde, aardse tonen. Geen frovile kleuren, maar wat meer gematigd en toch redelijk uitgesproken.

De indeling van de website kon ook op de schop. Er waren veel pagina’s met subpagina’s die de navigatie voor bezoekers onoverzichtelijk maakten. Dus veel van de pagina’s zijn geschrapt, maar vooral is er veel samengevoegd om meer overzicht te geven en zo het aantal clicks aanzienlijk terug te brengen.

Optimalisatie

Naast het design heb ik ook gezorgd voor een optimalisatie van de website. De website ondervond nogal eens storingen die met enige regelmaat terugkwamen. Deze korte verstoringen komen niet meer voor.

Logo SMARTER

Marte had een logo met compleet andere kleuren. Omdat die niet meer paste bij Marte en bij de website is ervoor gekomen om ook het logo aan te pakken. Net als de website was de wens deze persoonlijker te maken zodat deze beter aansloot op de persoon. Het logo bestaat uit twee delen, de Enso en de naam.

Enso

De Enso staat voor absolute verlichting, kracht, elegantie, het universum en mu (de leegte). De enso kaarakteriseert zich door minimalisme en is geboren uit Japanse estethiek (bron). Omdat Marte hierdoor geïnspireerd is heeft ze hiervan ook een tattoo. Perfect om de persoonlijke draai compleet te maken.

Naam

De naam SmarteR heeft vele insteken. Ten eerste is de naam Marte erin verwerkt, wat wordt benadrukt door een afwijkend lettertype (bold). Ten tweede verwijst het naar SMART, een werkwijze om doelen te stellen en tot slot verwijst het naar slim ondernemen. De naam is overigens niet vernieuwd.

Lettertype

Marte wilde haar naam in het logo hebben staan. Met de Enso was de persoonlijke draai nog niet compleet. Het lettertype mocht ook dichterbij haar komen te staan. We hebben daarom gekozen voor een lettertype met een ‘grungy’ uitstraling. Volgens Marte is ‘grungy’ haar middle name, waardoor het gekozen letterype goed past.