To do app voor iphone

Geschreven door: Jaap
Gepubliceerd: 14 sep, 2023

To do app voor iphone

Als oefening voor mezelf heb ik een to do app ontworpen in Figma. De app is ontworpen voor de iPhone, maar zou op alle telefoons kunnen worden getoond.

In mijn ontwerp wilde ik eenvoud en overzicht realiseren. Mijn ervaring is dat veel vergelijkbare apps veel mogelijkheden hebben, maar daardoor onoverzichtelijk worden.

Op de homescreen heb ik daarom met grote kaarten gewerkt voor de verschillende lijsten. Daarop zie je de naam van de lijst en de gekoppelde personen. Daarnaast een knopje om snel een taak toe te voegen.

De geopende lijst heeft een grote visual aan de bovenzijde met de naam en de gekoppelde personen. Daaronder de taken. Aangezien de duim van een gemiddelde gebruiker niet aan de bovernzijde komt heb ik ervoor gekozen om de lijst op de onderste helft te plaatsen. Dat maakt bediening met één hand makkelijker.

Voor de vervolgschermen met detailinformatie en subtaken heb ik een andere keuze gemaakt. Daarop staat de omschrijving van de taak met daaronder eventuele subtaken. De visual blijft aanwezig om te herkennen in welke lijst je aan het werk bent. 

Onderaan alle schermen is ook een plus toegevoegd. Deze kan multifunctioneel worden gemaakt om een taak, subtaak of een lijst toe te voegen.